GPX-Routes

Door de clubleden zijn GPS-fietsroutes verzameld.
De GPX-bestanden zijn via de link te downloaden en naar je navigatie-apparatuur of App (bv. Route.nl) op je mobiele telefoon te importeren. Als je ook nog interessante routes (in binnen- of buitenland) hebt om te delen, mail ze dan naar webmaster@wtclopikerwaard.nl.

  

Rondje Midden Nederland (Rogier)
Een lange(re) afstandstocht maakt steeds meer deel uit van onze clubritten. Alleen waar fiets je naar toe en weet je overal de weg? Hartstikke handig om deze route te downloaden en op je navigatiesysteem te zetten. Deze route voert je via leuke weggetjes naar de Betuwe en ga je op ontdekkingsreis richting Rhenen. Hier staat de Grebbeberg op het menu om vervolgens langs een deel van het Valleikanaal te fietsen. Vervolgens rijd je o.a. via de Defensieweg naar de Amerongse berg om vanuit hier naar Driebergen te fietsen. Via Driebergen vervolg je je weg naar Houten en rijd je via Wulven naar Nieuwegein om via een niet alledaags fietspad naar IJsselstein te komen. Echt een leuke veelomvattende route voor de renners met een langere adem en die willen genieten van de omgeving.

Details

Afstand: 170 km.
Startlocatie: Lopik
Hoogte toename: 325 m.

Rondje Abcoude (Rogier)
We starten rustig en vertrekken uit Lopik om via de Oude Slootseweg naar Jaarsveld. Even iets anders dan gelijk langs de Provinciale Weg te jagen. Uiteraard voorzichtig als je met een grotere groep onderweg bent. Op een later moment ontkomen we er niet aan om langs de Provinciale Weg te rijden en slaan bij Blokland rechtsaf om via Marnemoende bij Vleuten – De Meern te komen. Via het Maxima Park rijden we naar Maarssen. Bij Nieuwer Ter Aa gaan we de A2 over en rijden langs het Amsterdams Rijnkanaal via Baambrugge naar Abcoude. Via Nigtevecht en Vreeland rijden we via Nieuwersluis weer zuidwaarts. Via Westbroek en Groenekan rijden we via Fort Rhijnauwen naar Nieuwegein, vanzelfsprekend afwijkend van onze reguliere wegen. Een leuke toeristische tocht en niet per sé voor de hardrijders. Geniet van het landschap en de omgeving die ook vandaag weer afwisselend zal zijn.

Details

Afstand: 130 km.
Startlocatie: Lopik
Hoogtetoename: 85 m.

Rondje Utrecht (Rogier)

Een ideaal toer-rondje om alleen of met een beperkt aantal renners te rijden. De rit voert je door verschillende gebieden: polders, stedelijk, mooie vergezichten, water en bosrijke omgeving. Indien je nog niet goed genoeg bent getraind voor deze afstand of je meent onderweg te willen afhaken, dan is dit de perfecte route. Het blijft een ronde in de buurt en je kunt op elk moment je koers veranderen.
Je start in Lopik en rijdt via Oudewater richting Woerden. De weg naar Woerden is bekend, echter op deze manier fiets je niet vaak naar deze plaats. Via Breukelen rijd je naar Utrecht en hier pakken we de nodige bruggen mee, o.a. de Daphne Schippersburg. Je komt in Nieuwegein uit en dit is het moment om te bepalen of je verder gaat. Het gevoel dat je bijna thuis bent, is verraderlijk omdat de route je nu richting de Heuvelrug gaat brengen. Je rijdt nu richting Soesterberg en via leuke en goed te berijden fietspaden naar Driebergen en vanuit hier gaat het dan eindelijk huiswaarts. Bij de Marsdijk nog een verrassende wending en via Vreeswijk ga je nu terug naar je eindbestemming. Een ideale ronde dichtbij huis voor elk niveau.

Details

Afstand: 125 km.
Startlocatie: Lopik
Hoogte toename: 90 m.

Rondje Tiel (Rogier)
Deze route voert je via leuke wegen naar de stad van Flipje. Via Lopikerkapel, rijd je de Viaanse Brug over richting Zijderveld om via allerlei leuke en zeker niet alledaagse weggetjes richting Mariënwaerdt te rijden. Door Buurmalsen rijd je vervolgens langs de Linge naar Buren om vanuit Buren op een echt heel leuke manier richting Kapel Avezaath te rijden. Langs de Waal rijd je over de dijk naar Tiel. In Tiel kun je heerlijke koffie drinken bij Bellevue (3 Zussen) met een prachtig uitzicht over de Waal of je rijd langs de Waterpoort om in het centrum een koffiestop te zoeken. Vanuit Tiel rijd je naar Zoelen om hier weer richting Zoelmond te rijden om vervolgens via echt hartstikke leuke weggetjes richting Culemborg te rijden. Het is echt genieten, vooral bij mooie weersomstandigheden is het schitterend fietsen door afwisselende landschappen met mooie uitzichten. In Jaarsveld nog even binnendoor om dicht bij huis weer eens anders dan over de dijk of de buurt thuis te geraken. Een echte aanrader om het rondje Tiel echt een keer anders te doen.

Details

Afstand: 115 km.
Startlocatie: Lopik
Hoogtetoename: 125 m.

Rondje Rhenen – Alternatief (Rogier)
Deze route voert je vanuit Lopik eens op een andere wijze naar Rhenen. Over prachtige wegen in beboste omgeving rijd je via een autoluwe route richting Rhenen. Hier kun je een stop maken of in Ochten bij de “M” een bak koffie halen. Via Ochten rijd je naar Tiel om via Zoelen en Zoelmond via Culemborg weer terug te raken in de bekende omgeving van de Lopikerwaard. Een leuke alternatieve route als je op de terugweg niet continue over de dijk naar het startpunt wilt jagen en eens andere wegen onder je wielen wilt wegtrappen. Op verzoek beschikbaar gesteld omdat menigeen de route niet zomaar kan narijden.

Details

Afstand: 125 km.
Startlocatie: Lopik
Hoogte toename: 250 m.

C-eniorentocht 2019 (Hans Gerritsen)
Op 11 juli 2019 is de C-eniorenclubtocht verreden uit het activiteitenprogramma.
Een tocht via de Reeuwijks Plassen, Bentwoud, de Rotte en Moordrecht. Koffieadres Landwinkel Solleveld in Benthuizen.
Mooie tocht, in het algemeen over rustige polderwegen.

Details

Afstand: 93 km.
Startlocatie: Lopik
Hoogtetoename: 85 m.

Rondje Betuwe (Rogier)
We rijden naar de Betuwe; via de onderzijde van Hagestein en Everdingen rijden we naar Culemborg om vervolgens via leuke binnendoor weggetjes net langs Tiel af te rijden richting Meteren. Hier rijden we nog door een prachtig klein gebied over een grindpad. Via Meteren rijden we richting de Mariënwaardt om via Schoonrewoerd en Lexmond weer op onze oorspronkelijke startlocatie te eindigen.

Details

Afstand: 110 km.
Startlocatie: Lopik
Hoogte toename: 110 m.

Rondje Utrechtse Heuvelrug (Amerongen) (Rogier)
Via Nieuwegein rijd je richting Odijk om vanuit deze plaats te starten aan de eerste klim van de dag over de Traaij in Driebergen. Richting Doorn heb je inmiddels nog wat vals plat achter de rug en maak je je op voor de klim richting en over de Hoogstraat. Via Leersum rijd je richting Overberg om via de Noordkant de Amerongse Berg te overwinnen. Via Amerongen rijd je over de dijk naar Wijk bij Duurstede om vervolgens via binnendoor weggetjes via Vreeswijk naar de eindbestemming te fietsen.

Details

Afstand: 115 km.
Startlocatie: Lopik
Hoogtetoename: 400 m.

C-enioren rondje Gorinchem via Vianen (Hans Gerritsen)
De C-enioren hebben een tocht verreden van iets meer dan 70 km via Vianen naar Gorinchem met een koffiestop in “De Boulevard”. Een leuke tocht over de Diefdijk en langs de Linge. Via de Alblasserwaard naar Ameide voor de overtocht naar Lopik.

Details

Afstand: 70 km.
Startlocatie: Lopik
Hoogte toename: 25 m.

Rondje Amersfoort (Rogier)
Deze route voert je werkelijk door verschillende gebieden naar mooie plekjes binnen een afstand van 100 kilometer. Via Nieuwegein rijd je op unieke wijze richting Utrecht. Dwars door Utrecht kom je terecht in Het Noorderpark en rijd je naar Maartensdijk. Langs de zandvlaktes rijd je verder naar Soestduinen en Amersfoort. Bij het Dierenpark bevindt zich een locatie waar je koffie en appelgebak kunt nuttigen. Rond Amersfoort worden de bovenbenen kort getest in deze overwegend vlakke rit. Richting Soesterberg, maak je een verrassende bocht zodat je parallel langs de A28 rijdt. Via Zeist rijd je naar Bunnik om via Rhijnauwen richting Nieuwegein te fietsen. Via de Doorslag rijd je terug over Lopikerkapel naar het startpunt van deze tocht. Het grootste deel van deze route heeft deel uitgemaakt van een georganiseerde WTC Lopikerwaard Clubtocht. Een absolute aanrader voor elk type renner.

Details

Afstand: 100 km.
Startlocatie: Lopik
Hoogtetoename: 175 m.

Goestingtocht (Hans van Middelkoop)
Deze clubtocht is op zondag 9 juni 2019 verreden en georganiseerd door Ben Schep en Hans van Middelkoop. Het is een mooie tocht langs Hekendorp, Gouda richting Oud Verlaat alwaar we koffie (met appeltaart) hebben gedronken bij Cafe Oud Verlaat. Vervolgens via Capelle a.d. IJssel , Lekkerkerk en Bergambacht terug naar Lopik.

Details

Afstand: 102 km.
Startlocatie: Lopik
Hoogte toename: 126 m.

Lange afstandstocht Dijken en Bruggen (Rogier)
Een tocht van 150km+ om tijdens gunstige weersomstandigheden erop uit te trekken. Dat betekent zonnetje en nagenoeg windstil; onder deze omstandigheden rijd je via “de buurt” richting Culemborg om vervolgens via Beesd naar de brug bij Zaltbommel te fietsen. Hier volg je de Waaldijk richting Hurwenen en Heerewaarden. Net na Wamel rijd je bij Beneden Leeuwen de Waal over naar IJzendoorn. Hier rijd je in Noordelijke richting om de brug bij Rhenen de Nederrijn onder je te zien verdwijnen. Langs de Nederrijn rijd je door Elst richting Amerongen om de dijk op te duiken richting Wijk bij Duurstede. Bij Wijk rijd je binnendoor via Werkhoven boven Houten langs door Nieuw Wulven om vervolgens op speelse manier door Nieuwegein via IJsselstein weer richting Lopik te fietsen. De route omschrijft zich het best als een combinatie van de zgn. Dijkentocht en Bruggentocht. Voor de kilometervreters een tocht met vele mooie vergezichten met heel veel mogelijkheden voor tussentijdse koffiestops.

Details

Afstand: 150 km.
Startlocatie: Lopik
Hoogtetoename: 275 m.

Rondje Soesterberg – Maarssen (Rogier)
Deze route voert je op ongebruikelijke wijze richting Werkhoven. Daarna vervolgt deze route haar wegen richting Leersum om vervolgens richting Woudenberg te rijden. Vanuit Woudenberg rijd je richting Soesterberg en worden inmiddels enkele, doch beperkte, hoogtemeters overwonnen. Onderweg passeer je Westbroek en kom je over de bekende wegen weer in Breukelen terecht en rijd je via Harmelen weer terug naar Lopik.

Details

Afstand: 130 km.
Startlocatie: Lopik
Hoogte toename: 250 m.

Rondje Hedel – Gorinchem (Rogier)
Vanuit Lopik rijd je langs de recreatieplas Everstein langs Hagestein om via landweggetjes op de Diefdijk uit te komen. Via Beesd vervolg je jouw route richting Tuil om hier de brug over te rijden naar Zaltbommel. Halverwege de afdeling naar rechts en daarna eens rechtsaf om vervolgens op niet gebruikelijk manier in Hedel te geraken. Vervolgens kom je uit op de dijk naar Poederoijen. Langs deze dijk bevinden zich voldoende Horeca om een kopje koffie te nuttigen. Nu ga je richting Sleeuwijk om via Gorinchem langs het Merwedekanaal naar Meerkerk te fietsen om weer op het startpunt te eindigen. Een mooie en afwisselende vlakke route. Deelnemers aan de Bruggentocht zullen het een en ander zeker herkennen. Deze ronde is ideaal bij een windrichting uit het Zuiden.

Details

Afstand: 125 km.
Startlocatie: Lopik
Hoogtetoename: 150 m.

NEDERLAND

IJsselstein – Ysselsteyn – IJsselstein (Rogier)
Deze route voert je via Culemborg, Zoelen en Tiel over de dijk richting Niftrik/Ravenstein. Je rijdt over leuke landweggetjes en over enkele dijken die je langs prachtige rivieren voert naar de Peel Streek. In Ysselsteyn zit een leuke herberg waar je een langere stop kunt maken om vervolgens via De Mortel richting Veghel rijdt om via Rosmalen weer langs de A2 richting de Lopikerwaard te rijden. Er zijn in de diverse dorpen op de terugweg genoeg mogelijkheden om een stop in te lassen.

Details

Afstand: 230 km.
Hoogte toename: 250 m.
Startlocatie: IJsselstein

De Kempen – Eindhoven (Rogier)
Deze route voert je over autoluwe en verkeerslicht vrije wegen door het prachtige Brabantse land, waarbij je zelfs de grens met België passeert. Je fietst door schitterende natuurgebieden en onderweg zijn voldoende gelegenheden om een koffiestop te maken. Deze rit wordt bijna jaarlijks georganiseerd door WTC Welschap en start op de Militaire vliegbasis. Zoek hier in de buurt dus een parkeerplaats om op de route te komen. De tocht wordt altijd op een doordeweekse dag georganiseerd en biedt hierdoor niet voor iedereen de mogelijkheid deel te nemen. Door het downloaden van dit GPX-bestand kun je op elk gewenst moment deze hooggewaardeerde route rijden.

Details

Afstand: 120 km.
Hoogtetoename: 85 m.
Startlocatie: rond vliegveld Eindhoven (Spottersweg)

Joop Zoetemelk Classic (Hans van Middelkoop)
Na de start ga je via Zoeterwoude, Benthuizen, Boskoop en Bodegraven naar Waarder. Dan met een lus via Driebruggen en Hogebrug naar Woerden. Dan heb je er 60 km opzitten en is de eerste koffiestop bij WTC Woerden. Vervolgens ga je langs Montfoort via Harmelen richting Breukelen. Na bijna 90 km is er bij recreatiegebied Bosdijk in Nieuwer Ter Aa een tweede verzorgingspost. Dan via Vrouwenakker en Papenveer naar Ter Aar. Vandaar via Woubrugge naar ’s Molenaarsbuurt en Kouderkerk a/d Rijn. Daar steek je de Rijn over en ga je parallel aan de N11 terug naar Leiden, waar vlak voor de finish nog een venijnige klim wacht in park de Bult: de Col du Bourg à la Crème.

Details

Afstand: 150 km.
Hoogte toename: 75 m.
Startlocatie:
vanaf Montfoort wordt de route opgepakt

Heuvelentocht Twello (Rogier)
Je parkeert in de buurt van Twello om aan deze schitterende en hoog gewaardeerde toertocht te starten. Langs Wilp rijd je langs de prachtige IJssel om vervolgens het binnenland weer in te rijden naar Appen. Vervolgens rijd je in zuidelijke richting naar Eerbeek door een prachtige omgeving. Langs Laag Soeren rijd je naar Rozendaal om boven langs Arnhem naar Oosterbeek te fietsen. Genoeg leuke terrassen om iets te nuttigen. Je vervolgt je weg richting Otterlo en Hoenderloo om vervolgens via Oosterhuizen weer terug te keren naar de startlocatie. Een schitterende route die jaarlijks op de agenda terugkomt van het Brevet des Cyclistes.

Details

Afstand: 120 km.
Hoogtetoename: 600 m.
Startlocatie:
Zuiderlaan – Dustervoorde

Tour de Haute Veluwe (Rogier)
Deze tocht wordt jaarlijks georganiseerd vanuit Bennekom en deze afstand maakt deel uit van het Brevet des Cyclistes. De route voert je via Ede over idyllische wegen richting Kootwijkerbroek. Via Radio Kootwijk vervolg je je weg richting Beekbergen en Hoenderloo door het prachtige landschap wat dit gebied te bieden heeft. Rond Arnhem en Oosterbeek bedwing je de nodige heuvels en rijd je via Doorwerth en Heelsum weer terug naar de start.

Details

Afstand: 110 km.
Hoogte toename: 600 m.
Startlocatie:
Bovenbuurtweg in Bennekom

De Merx klassieker (Rogier)
Vanaf Berghem rijd je naar Herpen over vlakke wegen, een mooie opwarmer voor de heuvels die precies op de helft van deze tocht opdoemen. Door de prachtige omgeving rijd je o.a. via Driehuis richting Cuijk waar je in de verte al de heuvels van Groesbeek ziet liggen. Langs de Mookerheide rijd je in rap tempo naar Groesbeek en hier zijn de heuvels te vinden tijdens deze schitterende tocht. Je komt vlak langs Nijmegen en rijd weer naar beneden via Ubbergen naar de omgeving van Malden. De mountainbikers onder ons, zullen dit gebied goed kennen. Langs de Maas rijd je richting Ravenstein weer naar de start van deze route. Deze route is in het verleden door de NTFU met veel sterren beoordeeld.

Details

Afstand: 120 km.
Hoogtetoename: 500 m.
Startlocatie:
Burgemeester van Erpstraat, Berghem

Langenboom – Millingen Langenboom (Rogier)

Deze tocht voert door afwisselende landschappen, met een paar mooie uitdagingen voor ons toerfietsers over de heuvels rond Groesbeek. Je start echter vlak om er lekker in te komen en de omgeving te ontdekken. Je passeert plaatsen als Putselaar en Helbroek onderweg naar Gennep. Vanuit hier rijd je omhoog richting Groesbeek en beginnen de klimmetjes richting Millingen. Vanuit Millingen rijd je weer terug en doemen de pukkels van Groesbeek weer op. Vanaf Beers is het weer lekker uitfietsen richting de startlocatie. Een prachtige en afwisselende route; leuk voor een zaterdag of zondagrit en anders om mee te nemen in je programma indien je aan een buitenlande tocht mee gaat doen komend jaar.

Details

Afstand: 125 km.
Hoogtetoename: 400 m.
Startlocatie:
aan de Dominicanenstraat 34 in Langenboom zijn voldoende parkeerplaatsen.

Buiten de Regiotocht 2019
De omschrijving van deze tocht vind je terug in ons clubblad “Journal de Cyclopik”.

Details

Afstand: 120 km.
Startlocatie: Zevenhuizen
Hoogte toename: 50 m.

  

BUITENLAND

Ronde Col de Rates Castel des Castells (Rogier)
Vanuit Pedreguer rijd je vlak voor Gata de Gorgos de binnenlanden in. Via prachtige glooiende wegen rijd je “vals plat” naar Lliber. In Alcalali rijd je naar Parcent. Aan je linkerhand zie je de Col de Rates liggen. Deze Col is al enkele keren opgenomen in de ronde van Spanje en dit is het favoriete trainingsgebied van vele Pro Tour Teams in de wintermaanden. Thomas Dekker beschrijft de Col de Rates zelfs in z’n biografie. Boven op de Rates, bevindt zich een restaurant waar je indien je wenst wat kunt drinken. Dit zal in de zomermaanden zeker een verademing zijn met de hoge temperaturen. Kijk overigens tijdens de klim goed om je heen. Het uitzicht is fenomenaal met zicht op zee. Vlak voor Tarbena, buig je naar rechts richting Castel de Castells. Dit is ook een scherprechter in de Vuelta geweest. Via prachtige brede wegen, rijd je door een fantastisch landschap. Via Orba krijg je alle tijd om te herstellen van de arbeid die je hebt geleverd tijdens de overwonnen hoogtemeters. Onderweg voldoende dorpjes om de benen te strekken en vocht tot je te nemen. Een prima en veilige afstand tijdens de vermoedelijk hoge temperaturen. Daarna het zwembad in!

Details

Afstand: 75 km.
Hoogtetoename: 1.300 m.
Startlocatie:
Monroes Cavery – Pedreguer

Rondom de Totenhugel (Rogier)

Deze route voert je langs en door het Duitse Grensgebied. Tip: neem een identiteitskaart mee voor de zekerheid. Deze toertocht maakt jaarlijks deel uit van het toerprogramma van de TWC Noord Limburg en prijkt tevens op de agenda van het Brevet des Cyclistes. Je rijdt over autoluwe wegen, vaak door agrarische gebieden waar je jezelf niet kunt verschuilen tegen de wind en er wordt regelmatig geklommen. Dit zijn meest langere vals plat klimmetjes en enkele korte venijnige, echter door alle WTC’ers meer dan goed te overwinnen.

Details

Afstand: 120 km.
Hoogte toename: 500 m.
Startlocatie:
Ergens aan de Gochsedijk, Grootehorst (Siebengewald)